Untitled photo

Als documentair fotograaf vertel ik  verhalen. Niet "het" verhaal maar  een bijzonder verhaal op mijn manier verteld.  

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe verhalen.  Heb je een bijzonder idee of voorstel en wil je mij jouw verhaal laten vertellen? 

Mail  me op  leokwinten@outlook.com en ik neem kontakt met je op.


Martien Coppensprijs 2014.

Verrassende fotoseries winnen deze prijs. De winnende foto's met als thema "(klein)kinderen" liggen bepaald niet voor de hand. Het zijn documentaire foto's met een originele of eigenzinnige benadering.

Naast de eerste drie prijzen zijn er nog vijf series genomineerd. Deze series gaan samen met het werk van de winnaars de komende maanden als reizende tentoonstelling toeren door Brabant, Zuid-Holland en Zeeland.

De genomineerde fotografen zijn: René Alink uit Den Bosch, Cor van Deursen uit Deurne, Karin de Jonge uit Blerick, Leo Kwinten uit Boskant en Tonny Thijssen uit Made.

Juryrapport: Leo Kwinten, Boskant: Kiendje kope?

De jury vind dit een originele benadering van het onderwerp: de ‘Negen Maanden Beurs’ of ‘De Dikke Buiken Show. Hier tref je aankomende moeders en kleinkinderen in de maak. Leuk en goed idee. Ook een typisch hedendaags verschijnsel. Het is dus ook enigszins een tijdsbeeld te noemen. Deze fotograaf heeft een antenne voor een goede foto. Er zijn een aantal fraaie momenten verbeeld. Er mag hier en daar wat strenger worden gekaderd en foto 4 is net ietsje minder.


Martien Coppensprijs 2012

De winnende foto’s van de Martien Coppensprijs 2012 met als thema Water zijn te bezichtigen in de locatie Schijndel van bibliotheek de Meierij. De foto's laten zorg en watersport voor gehandicapten zien. Van 4 januari tot 26 januari 2013

Meer dan zeventig deelnemers stuurden een serie van vijf documentaire foto’s in.

Van 10 juni t/m 1 juli 2012 worden de drie winnende en vijf genomineerde fotoseries van de Martien Coppensprijs 2012, tentoongesteld in het voormalige Gemeentehuis, Heuvel 2 in Lieshout. Het gebouw is in die periode geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 t/m 17.00 uur.

Hierna gaat de expositie, als reizende tentoonstelling, zeker een half jaar toeren door Brabant, Zeeland en Limburg. In augustus is de tentoonstelling te zien in de CKE Muziekschool in Eindhoven, vervolgens bij Kunstbalie in Tilburg, Binnenuit in Heinkeszand (ZL), de Markiezaatsbibliotheek in Bergen op Zoom, De Nieuwenhof in Deurne, Bibliotheek de Meijerij in Schijndel en het Centrum voor de Kunsten te Roermond.


Fotoproject ‘Over kwetsbaarheid’ in Museum ’t Oude Slot.

Van 3 juli t/m 4 september 2011 is de fototentoonstelling ‘Over kwetsbaarheid’ te zien in de Wisselzaal van Museum ’t Oude Slot, Hemelrijken 6 in Veldhoven.

Dertig fotografen van afdeling Brabant- Oost van de Fotobond BNAFV exposeren de verrassende resultaten van het fotoproject ‘Over kwetsbaarheid’, dat is begeleid door Hans Zoete.


De afdeling Noord-Brabant-Oost van de Fotobond BNAFV organiseert:

Tijdens het Slokdarmfestival op 17 en 18 juli 2010 in Veghel zijn (bij daglicht) in een van de loodsen op het CHV-terrein aan de Noordkade de fototentoonstellingen ‘Smaken verschillen’ en de prijswinnende foto's van de Martien Coppensprijs 2010 te zien.


Fotoproject ‘Hedendaags Landschap’ in Museum ’t Oude Slot.

Van 18 juli t/m 5 september 2010 is de fototentoonstelling ‘Hedendaags Landschap’ te zien in Museum ’t Oude Slot, Hemelrijken 6 in Veldhoven. Dertig fotografen van afdeling Brabant- Oost van de Fotobond BNAFV exposeren de resultaten van het fotoproject ‘Hedendaags Landschap’, dat werd begeleid door fotograaf / publicist Pieter van Leeuwen. De expositie toont niet de bekende clichés met lieve romantische plaatjes in de traditie van de zondagsschilder. Het werk van de amateurfotografen in deze expositie laat landschapsfotografie zien vanuit verrassende perspectieven. De deelnemers aan deze groepsexpositie zijn leden van de Fotobond uit het oosten van de provincie Noord-Brabant. Alle foto’s zijn het afgelopen jaar speciaal voor de expositie gemaakt.

Met Pieter van Leeuwen als coach zijn alle vrijetijdsfotografen met een persoonlijke opdracht rond het landschap aan de gang gegaan. Daarbij zijn zoveel mogelijk persoonlijke talenten en opvattingen ingezet. Het levert een veelzijdig beeld op van wat met fotografie van het landschap zoal mogelijk is.


Powered by SmugMug Owner Log In